Tähtijutut

Kalevan tähtijutut ovat tilaajille tarkoitettua laatusisältöä verkossa. Tähtijuttu voi tarjota uutta taustatietoa, paikallista historiaa, hyötytietoa tai punnittua ajattelua lukijalleen. Tähtijuttu erottuu päivittäisestä uutisvirrasta ja pysäyttää lukijan syventymään ainutlaatuisen sisällön pariin.

Tänään

Tilaajille
Tilaajille

Henri Rinta-Koivula haluaa isäksi vaikka yksin, mutta se on vaikeaa – adoptio ja sijaissynnytys ulkomailla ovat rajallisia vaihtoehtoja

Kotimaa 7:00

22-vuotias opiskelija on tiennyt aina, että haluaa lapsia. Hän on poikkeus ikäisiinsä verrattuna. 30–34-vuotiaista miehistä jopa 44 prosenttia ei halua ollenkaan lapsia.

Eilen

Tilaajille
Tilaajille

Viikon lopuksi: Kun poliitikko uhriutuu, todellisuus nyrjähtää

Kotimaa 26.5.

Poliittinen ajojahti on ruvennut toistumaan kansanedustajien puheissa. Uhriutumisesta on tullut muotihuumetta.

Tilaajille
Tilaajille

Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan

Kotimaa 26.5.

Lapin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Maija Aarto kouluttaa rottweileristaan hypokoiraa.

Tilaajille
Tilaajille

Parikymppinen Iikka Kivi sai helpotusta huonoon oloonsa rasistisista ajatusmalleista – "En voi ylpeillä menneisyydelläni", stand up -koomikko tunnustaa

Kotimaa 26.5.

"Eihän siinä itsellä mikään kauhean hyvä fiilis ollut." Oululainen stand up -koomikko Iikka Kivi, 32, muistelee tunnelmiaan kesällä 2015 tilanteessa, jossa hänen silmänsä aukesivat.

Tilaajille
Tilaajille

"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon

Kotimaa 26.5.

Evankelis-luterilainen kirkko saa Tapio Luomasta valtakirkonsovittelijan. Uusi arkkipiispa arvelee protestanttisten kirkkojen toimineen liikaa järjen ehdoilla.

Tällä viikolla

Tilaajille
Tilaajille

Ilon häviäminen pysäytti supersuorittajan – "Masennus saataisiin selvään laskuun, jos asiaan osattaisiin puuttua"

Kotimaa 25.5.

Marisa Kainulainen on opetellut luopumaan to do -listoistaan ja luottamaan siihen, että asiat hoituvat ilman jatkuvaa kontrolliakin.

Tilaajille
Tilaajille

Vain 30 prosenttia Terwamaratonin osallistujista on naisia – Kariina Kauppinen ja Marika Krohns kertovat, miltä tuntuu juosta maraton

Urheilu 25.5.

Sukupuolijakauma Terwahölkän ja -maratonin kaikilla matkoilla yhteensä on hyvin tasainen. Sen sijaan pelkästään maratonilla jopa 70 prosenttia juoksijoista on edelleen miehiä.

Tilaajille
Tilaajille

"Kasvupotentiaali on valtava" – Autoteollisuus käänsi katseensa Ouluun, kun autoihin ladataan jatkuvasti lisää tietotekniikkaa

Kotimaa 23.5.

Oululainen ict-osaaminen on hyvää valuuttaa, kun kansainvälinen autoteollisuus tuo autoihin lisää tietotekniikkaa. Murros autoteollisuudessa on mahdollistanut myös uusien ja pienten firmojen pääsyn mukaan.

Tässä kuussa

Tilaajille
Tilaajille

Ahvenanmaalla kaikki on hiukan toisin – "Emme ole mikään Katalonia"

Kotimaa 20.5.

Ahvenanmaalla itsellisyys on kaikki kaikessa. Laitkin hienosäädetään omaan itsehallintoon sopiviksi aina, kun se vain on mahdollista.

Tilaajille
Tilaajille

Terhi Korte hyppäsi surun keskellä konepajan johtoon – "Mietin pää pyörällä, mihin sitä kempeleläinen perheenäiti on oikein joutunutkaan"

Pohjois-Suomi 20.5.

Viime syksynä Terhi Korte matkusti ensi kertaa elämässään Venäjälle. Paikka oli Siperian Novosibirsk, jossa Korte esiintyi seminaaripuhujana – ensimmäistä kertaa ammattiyleisön edessä.

Tilaajille
Tilaajille

Venäjän armeijan toimintakyky on karaistu ja testattu taistelukentillä – sen voima perustuu maailman laajimpaan työkalupakkiin

Ulkomaat 19.5.

Tiedot Venäjän asevoimien taistelukyvystä tarjoavat Suomelle sekä huolestuttavia että huojentavia uutisia.

Tilaajille
Tilaajille

Hyönteishotellit helpottavat ötököiden asuntopulaa – tutkijan mukaan parhaat keinopesät syntyvät koivupölkyistä ja luonnonkorsista

Kotimaa 17.5.

Keinopesä voi houkutella marjoille, hedelmille ja kukille tärkeitä pölyttäjähyönteisiä kotipuutarhaan, hyönteistutkija Reima Leinonen Kainuun ely-keskuksesta muistuttaa.

Tilaajille
Tilaajille

Oululainen Fingersoft takoo miljoonia rallipeleillään – kerran hitiksi noussut peli voi tahkota rahaa vuosien ajan

Talous 16.5.

Oululainen Fingersoft on pitänyt entiset hittipelinsä pitkään kiinnostavina parantamalla pelejä koko ajan ja kehittämällä niihin uusia ominaisuuksia.

Tilaajille
Tilaajille

Samu Forsblom lähti Oulusta trumpetistina ja palasi taidejohtajana – Kulttuurisesti rikas ja monimuotoinen kaupunki ei kulttuuripääkaupungin titteliä tarvitsisi

Kulttuuri 15.5.

Tuore kulttuurijohtaja Samu Forsblom haluaa, että teknologia- ja bisnesvetoisen Oulun rinnalle nousee aineetonta pääomaa vaaliva, kulttuurisesti rikas Oulu.

Tilaajille
Tilaajille

Oululaisten oman prinsessan tie kulki Reinilän talosta saksalaiseen linnaan – kreivipari tuli Ouluun ihastelemaan balettia Ebbasta, joka on tuttu kotilinnan muotokuvamaalauksesta

Kulttuuri 15.5.

Oulun läänin kuvernöörin tytär Ebba Lavonius (1850–1927) päätyi prinsessaksi Braunfelsin linnaan lähelle Frankfurtia.

Tilaajille
Tilaajille

Vain 15 minuutissa käsityönä syntyvän ylioppilaslakin saa nykyään vaikka vegaanisena - mutta miksi lakki tuntuu kutistuvan vuosien myötä?

Kotimaa 12.5.

Viitasaarella neljä ompelijaa valmistaa vuoden aikana yli 20 000 yo-lakkia. Ja valkolakin kutistuminen vuosien mittaan on käyttäjien harhaluulo, lakkitehtaalta vakuutetaan.

Tilaajille
Tilaajille

Essee: Politiikkaa voi ruotia chattailemalla – tositilanne vaatii paperisen vaalilipukkeen

Kotimaa 12.5.

Politiikan kevytversiointi ja chattailu viihdyttävät. Valtaan päästään kuitenkin vasta, kun kansa äänestää edustajat valtuustoihin ja eduskuntaan.

Tilaajille
Tilaajille

Teiden hoidon laadunvalvonta kismittää ammattilaisia – "Ongelman tultua leikitään, että tilanne olisi tullut yllätyksenä"

Kotimaa 13.5.

Aliurakoitsijana Siikalatvan alueurakka-alueella työskennelleen Juhana Arolan mukaan teiden kunnossapitoa laiminlyödään jatkuvasti valvonnan puutteen vuoksi.

Lisää aiheesta Tähtijutut

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut