Pohjantien kunnostustyöt

Pohjantiellä tehdään mittavia kunnostustöitä.

Tässä kuussa

Poliisi aloittaa nopeuksien tehovalvonnan Pohjantien työmaa-alueella - Keväällä joka valvontakerralla kuvattu kymmeniä ylinopeutta ajavia

Oulu 17.5.

Poliisin mukaan pyyntöjä tieosuuden valvonnan lisäämiseksi on tullut erityisesti lumien sulettua ja kesäisten ajo-olosuhteiden tullessa.

Kajaanintien rampille tulossa väliaikainen kiertoliittymä – myös kevyen liikenteen reiteille muutoksia

Oulu 14.5.

Kajaanintien ja pohjoisesta tulevan Pohjantien rampin risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat Raksilassa.

Huhtikuussa

Oulujoen ylittävät Pohjantien sillat uusitaan kokonaan – kustannusarvio 15 miljoonaa euroa

Oulu 5.4.

Oulujoen ylittävät moottoritien sillat on päätetty uusia kokonaan. Ely-keskuksen mukaan ratkaisun kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa.

Helmikuussa

Valtuutettu Ukkola kysyi Pohjantien siltojen kustannuksista

Oulu 26.2.

Kalevo Ukkola (vas.) tiedustelee valtuustokyselyllä, tuleeko Pohjantien sillan aiheuttamista kustannuksista vielä lisäkustannuksia kaupungille?

Pohjantiellä tuskin ainoat sillat, joiden kantavuus ei riitä yhä raskaammille rekoille - "Jostainhan ne siltarahat on löydettävä"

Oulu 8.2.

Pohjantien siltojen kaltaisia kantavuusongelmia saattaa ilmetä myös muilla tärkeillä silloilla. Liikennevirastokaan ei halua etsiä tässä vaiheessa syyllisiä Pohjantien remontin tuntuvaan viivästymiseen.

Tammikuussa

Hintantie suljetaan sillan purkutöiden vuoksi viikonlopun ajaksi

Oulu 26.1.

Hintantie suljetaan tänä iltana kello kahdeksan Hintantien risteyssiltaan liittyvien purkutöiden vuoksi. Tie pidetään suljettuna 29.

Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia

Oulu 23.1.

Oulujoen kohdalla hidastellaan Pohjantiellä vielä vuosien ajan. Siltatyömaan kohdalla alennetaan nopeusrajoituksia, vaikka sinänsä töiden aikanakin silloilla pidetään kaksi kaistaa auki molempiin suuntiin.

Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee

Oulu 23.1.

Oulujoen sillat eivät kestä raskaita kuormia. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan tämä tarkoittaa merkittäviä muutoksia nelostien remonttin aikatauluun ja kustannuksiin Oulun kohdalla.

Vinkit Pohjantien työmaaruuhkaan: Kahden aamuruuhkan välissä vartin tauko, joukkoliikennettä kannattaa käyttää

Oulu 17.1.

Liikenneviraston Oulun tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että Pohjantien työmaan kohdalla oli selvästi kaksi ruuhka-aikaa keskiviikkoaamuna.

Pohjantie ruuhkautui tieremontin vuoksi Laanilan kohdalla – nopeusrajoitus kolmekymmentä

Oulu 17.1.

Pohjantiellä Kontinkankaan liittymän ja Laanilan liittymän välillä nopeus on laskettu kolmeenkymppiin, sillä Hintantien risteyssillan uusiminen on alkanut.

Kommentti: Pohjantielle pitää nyt lähteä uudella asenteella

Oulu 17.1.

Keskiviikon aamuliikenteessä Oulun moottoritiellä monelle realisoitui se, mistä on muutama päivä tiedotettu: Pohjantien ylittävän Hintantien niin sanotun risteyssillan purku ja uuden teko on alkanut.

Pohjantielle uusia järjestelyjä: Hintantien risteyssilta puretaan uuden tieltä – liikenne kiertotielle ja nopeus kolmeenkymppiin

Oulu 15.1.

Nelostien parannustyöt Oulun kohdalla etenevät tällä viikolla uuteen vaiheeseen, kun Hintantien risteyssillan uusiminen alkaa. Tästä seuraa merkittäviä vaikutuksia liikenteelle aina loppukesään saakka.

Vuonna 2017

Pohjantien tietyöalueille tulossa merkittäviä ruuhkia joululiikenteessä - menoliikenne vilkkaimmillaan perjantaina ja lauantaina

Oulu 20.12.2017

Pohjoisessa Oulun moottoritiestä ennakoidaan muodostuvan yksi joululiikenteen pullonkauloista, koska tieosuudella on kahdessa kohdassa merkittäviä tietöitä. Lauantaina ajosää voi olla kehno, perjantai näyttää paremmalta.

Poliisi ottaa tehotarkkailuun ylinopeudet Pohjantien työmaa-alueella – vaaratilanteita sattunut, työturvallisuus turvattava

Oulu 23.11.2017

Oulun poliisi kohdistaa nopeusvalvontaa tietyömaa-alueiden nopeusrajoitusten noudattamiseen. Erityisenä kohteena on Pohjantien tietyömaa-alue.

Pohjantie suljettiin etelän suuntaan menevältä liikenteeltä Kempeleessä lauantai-iltana

Oulu 18.11.2017

Kuorma-auto kaatui Pohjantielle työmaan kohdalla Kempeleessä lauantaina aamupäivällä.

Kiihdytä rohkeasti, älä kaistasurffaa, lähde viisi minuuttia aiemmin – näin ajat turvallisesti Pohjantiellä

Oulu 20.10.2017

Oulua halkova Pohjantie on usein otsikoissa kolareiden vuoksi. Kaleva kokosi vinkit turvalliseen ajamiseen Pohjantiellä.

Pohjantielle parikymmentä uutta siltaa – Laanilan kohdalle poikkeusjärjestelyjä talvella

Kotimaa 29.9.2017

Pohjantien suurremontin vuoksi liikenteen nopeusrajoituksia on tilanteen mukaan alennettu ja alennetaan töiden edetessä.

Pohjantien remontti näkyy Oulujoella, veneilijöitä kehotetaan tarkkuuteen kapealla väylällä

Kotimaa 14.9.2017

Pohjantiellä Oulun kohdalla tehdään parhaillaan Oulujoen ylittävää kevyen liikenteen siltaa. Liikennevirasto huomauttaa, että työmaa vaikuttaa myös veneilyyn Oulujoella.

Lisää aiheesta Pohjantien kunnostustyöt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut